28.05.2024 - 28.05.2024
Trainer
Iulia Nicola
Tip curs
Online
Grup țintă

Programul se adresează angajaţilor companiilor de asigurări, ai brokerilor şi agenţilor de asigurare, precum şi altor specialişti care doresc să se familiarizeze cu Asigurarea de răspundere managerială. Participanţii trebuie să deţina cunoştinţe despre asigurările generale (non-viata).

Obiectivele cursului
  • Familiarizarea participanţilor cu asigurarea D&O / Gaining knowledge about the D&O insurance;
  • Înţelegerea modului de funcţionare şi a particularităţilor faţă de alte tipuri de asigurări / Understanting the characteristics and operating mode of this insurance product;
  • Înţelegerea riscurilor asigurate (sectiunile politei), acoperirea în timp, limitele răspunderii, excluderi, despăgubirea / understanding the insured risks; types of covered costs and expenses; triggers, liability limits, exclusions, indemnity.
  • Răspunderea pentru practici de angajare / Employment practice liability endorsement;
  • Răspunderea D&O în timpul pandemiei Covid-19 / D&O liability insurance during Covid-19 pandemic;
  • Cunoaşterea informaţiilor necesare pentru subscriere / Knowing of the necessary information for underwriting.
Tematica
  1. Asigurarea D&O şi cadrul legislativ specific / D&O liability insurance and specific legal environment.
  2. Înţelegerea modului de funcţionare şi a particularităţilor faţă de alte tipuri de asigurări / Understanting the characteristics and operating mode of this insurance product;
  3. Elementele de bază ale contractului de asigurare: părţile implicate, riscurile asigurate, Secţiunile poliţei:

A. Răspunderea civilă a administratorilor şi directorilor;

B. Despăgubirea companiei;

C. Solicitări în legatură cu tranzacţionarea de titluri de valoare); tipuri de costuri şi cheltuieli acoperite; înţelegerea particularităţii politei; acoperirea în timp (reclamarea prejudiciului, perioada retroactiva, perioada de descoperire), limitele răspunderii, excluderi, despagubirea

A – Directors & officers liability,

B – Corporate reimbursement,

C – Entity coverage); types of covered costs and expenses; triggers (claims made, retroactive coverage, discovery period), liability limits, exclusions, indemnity.

  1. Răspunderea pentru practici de angajare / Employment practice liability endorsement;
  2. Răspunderea D&O în timpul pandemiei Covid-19 / D&O liability insurance during Covid-19 pandemic;
  3. Informaţiile necesare pentru subscriere / The information required for underwriting.
  4. Exemple, studii de caz / Examples, case studies.
  5. Concluzii şi întrebari / Conclusions, Q&A.
Investiție

Investiția include suport de curs online de tipul share screen și suport din partea trainerului pe durata parcurgerii cursului, precum și certificatul de participare.

Detalii curs

În România asigurarea de răspundere profesională pentru administratori, membrii directoratului sau ai consiliului de supraveghere este obligatorie prin lege pentru societăţile pe acţiuni (art. 153^12 din Legea societăţilor comerciale). Însa asigurarea D&O nu este necesară doar societăţilor pe acţiuni, ci şi societăţile comerciale cu răspundere limitată şi chiar companiile non-profit se pot confrunta cu litigii de tip D&O. Administratorii şi directorii pot fi acţionaţi în judecată pentru gestionarea afacerilor companiei, iar nevoia de protecţie devine cu atât mai importantă pentru companiile mici şi mijlocii, ca şi pentru cele publice.

Participanţii la program se vor familiariza cu această formă de asigurare, vor înţelege utilitatea, dar şi oportunităţile de dezvoltare, vor înţelege particularităţile produsului, riscurile asigurate şi totodată vor cunoaşte informaţiile necesare pentru ofertare.

 

Cursul se va desfășura in perioada :

28 mai 2024 - in intervalul orar 09.00-13.00

 

Nr. de ore
4
Detalii Trainer

Iulia Nicola - profesionist cu peste 22 de ani de experienta in subscrierea asigurarilor generale corporate si retail, dezvoltarea de produse si managementul echipelor si proiectelor. A lucrat ca Director subscriere la asiguratori de top (Gothaer, Asirom VIG), precum si in cadrul UNSAR, coordonand proiecte pe zona asigurarilor de bunuri, constructii, raspunderi, garantii si agricole. 

Preț cu TVA
415 RON
Enroll to course