09.02.2023 - 10.02.2023
Trainer
Iulia Nicola
Tip curs
Online
Grup țintă

Programul se adresează angajaților companiilor de asigurări, ai brokerilor și agenților de asigurare, precum și altor specialiști care doresc să se familiarizeze cu asigurările agricole. Participanții trebuie să aibă cunoștințe despre asigurările generale (non-viața).

Obiectivele cursului
 1. Familiarizarea participanților cu asigurările pentru culturi agricole

 2. Oportunitatea încheierii acestei forme de asigurare, posibilitatea de dezvoltare

 3. Prezentarea legislației aplicabile pentru această formă de asigurare

 4. Înțelegerea modului de funcționare și a particularităților acestui produs faţă de alte tipuri de asigurări

 5. Înțelegerea riscurilor asigurate şi a clauzelor suplimentare uzuale; cunoașterea modalităților de stabilire a sumei asigurate

 6. Cunoașterea informațiilor necesare subscrierii acestei forme de asigurări, înțelegerea principiilor de subscriere și despăgubire.

Tematica
 1. Prezentarea asigurărilor pentru culturi agricole: istoric, experienţa internațională

 2. Contextul european al țării noastre în domeniul agricol, posibilităţi de dezvoltare și oportunitatea încheierii asigurărilor agricole

 3. Legislația aplicabilă: asigurări agricole

 4. Contractul de asigurare: asigurări agricole: diferențele / particularitățile față de alte tipuri de asigurări de proprietate

 5. Subscrierea asigurărilor agricole: informațiile necesare pentru subscriere

 6. Elementele de bază ale contractului de asigurare: cine se poate asigura, tipuri de culturi, riscurile asigurate, clauze uzuale, excluderi specifice, durata asigurării, modalităţi de stabilire a sumei asigurate

 7. Exemple, studii de caz

 8. Concluzii și întrebări

Investiție

Investitia include suport de curs online de tipul share screen si suport din partea trainerului pe durata parcurgerii cursului, precum si diploma de participare.

Detalii curs

În contextul dezvoltării sectorului agricol în România, precum și a lansării de către autorități a unei măsuri de sprijin financiar pentru fermieri (sM 17.1. ”Contribuții la primele de asigurare culturilor, a animalelor și a plantelor”), acest produs de asigurare este unul cu interes crescut.

Participanții la acest curs se vor familiariza cu particularitățile acestei forme de asigurare, riscurile asigurabile, tipuri de sume asigurate, vor cunoaște informațiile necesare pentru subscriere, vor înțelege principiile de subscriere, respectiv de despăgubire.

Cursul se va desfășura pe parcursul a 2 zile, 9 și 10 februarie a.c., câte 3 ore pe zi, în intervalul 09.00 - 12.00.

 

Nr. de credite
0
Nr. de ore
6
Detalii Trainer

Iulia Nicola - profesionist cu peste 22 de ani de experienta in subscrierea asigurarilor generale corporate si retail, dezvoltarea de produse si managementul echipelor si proiectelor. A lucrat ca Director subscriere la asiguratori de top (Gothaer, Asirom VIG), precum si in cadrul UNSAR, coordonand proiecte pe zona asigurarilor de bunuri, constructii, raspunderi, garantii si agricole. 

Preț cu TVA
475 RON
Enroll to course