01.12.2022 - 01.12.2022
Trainer
Cecilia Adelina Burlacu
Tip curs
offline
Grup țintă

The program "Underwriting in life insurance. Basic notions in individual life insurance." addresses to:
- Employees of insurance companies;
- Employees of insurance intermediation companies.

Obiectivele cursului

La finalul programului, participanții vor înțelege rolul underwriter-ului în evaluarea corectă a riscurilor preluate de către companie, în cazul asigurărilor de viață, își vor fi însușit cunoștințele esențiale în materie de underwriting (selecția și evaluarea primară a riscurilor medicale, ocupaționale, financiare, rezidențiale) și vor percepe influența procesului de subscriere asupra rezultatelor companiei de asigurări de viață.

Tematica

Main topics:

1. The necessity of risk selection
2. The stages risk selection
3. Analysis of the insurance application and annexed documents
4. Medical risk factors
5. Diseases with the greatest impact on life expectancy
6. Risk factors for non-medical
7. Subscription tools 

Investiție

Investiția pentru acest program include: suportul de curs; coffee break și gustare prânz; certificate de participare, taxa pentru validarea și înregistrarea creditelor.

Detalii curs

Programul „Subscrierea în asigurările de viață” se adresează persoanelor care doresc dezvoltarea unei cariere în domeniul underwritingului/evaluării riscului în asigurările de viață. Obiectivul cursului „Noțiunile de bază în asigurările de viață individuale” este de a înțelege scopul evaluării riscului în activitatea de asigurare, de a stăpani terminologia curentă în domeniu, de a cunoaște modalitățile de selecție a riscurilor și de a dobândi competențe primare în underwriting-ul medical și non-medical.
Programul este împărțit în sesiuni teoretice și sesiuni practice – studii de caz. Exercițiile practice vor fi atât individuale, cât și pe echipă, cu feed-back din partea lectorului.

Participanților la acest curs li se vor aloca 10 de puncte credit aferente pregătirii profesionale continue pentru distribuitori de asigurări, conform Normei A.S.F. nr.20/2018.

Cursul poate fi parcurs o singură dată în cadrul programului de formare profesională continuă a distribuitorilor de asigurări.

Nr. de credite
10
Nr. de ore
7
Detalii Trainer

Certified Medical Underwriting Specialist (C.U.S.) acreditat de The Chartered Insurance Institute (C.I.I.), U.K., organizație profesională a specialiștilor din industria asigurărilor și serviciilor financiare. 
Absolventă a Facultații de Psihologie, Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București, Cecilia Adelina BURLACU și-a început cariera ca underwriter la AIG Life, acum Metropolitan Life, în anul 2000. A participat la numeroase cursuri de specialitate în străinătate și a adăugat experienței profesionale arii precum evaluarea daunelor și managementul produselor de asigurare.

Locatie
Bucuresti, sediul ISF
Preț cu TVA
476 RON
Enroll to course