27 Mai 2020

În cadrul dezbaterii "Agricultura României, potențial imens, cum îl valorificăm?", organizată de către DCMedia Group, domnul Călin RANGU, președinte ISF și co-fondator CIO Council România, a oferit mai multe informații despre asigurarea de secetă.

"Ar trebui stabilite nişte politici la nivel internaţional. Microasigurările sunt o soluţie, mai ales în ţările în care nivelul de trai este destul de scăzut, unde populaţia are venituri sub 220 de dolari pe cap de locuitor. Trebuie lansate nişte produse specifice, microasigurări. Nu vii cu produse financiare scumpe, cu asigurări scumpe, cu risuri foarte multe, astfel încât asiguratorilor le este greu să evalueze riscul potenţial. Vii cu asigurări mici de câteva sute de euro ca despăgubire, cu costuri, cheltuieli pentru fermier de câţiva euro.

Aceste asigurări se plătesc pe telefonul mobil, nici nu ai o birocrație, pentru a reduce cheltuielile. Se plăteşte cu 1, 2, 3, 5 euro pentru o asigurare. Când apare o calamitate, asiguratorul identifică fără să se mai deplaseze pentru constatarea daunei. Nu se plăteşte toată dauna, dar se dă o mică despăgubire de câteva sute de euro pentru acel fermier sau ţăranul individual pentru reluarea activităţii", a spus Călin Rangu, în cadrul dezbaterii "Agricultura României, potențial imens, cum îl valorificăm?", organizată de către DCMedia Group.

Tot articolul îl puteți urmări aici: Asigurarea de secetă, Călin RANGU, ISF

Asigurarea de seceta