Începând cu luna ianuarie 2017, Institutul de Studii Financiare a devenit membru academic al LOMA (Life Office Management Association), organizație internațională dedicată industriei serviciilor financiare și de asigurări. Timp de aproape 100 de ani, LOMA a fost sursa de încredere pentru informații și noutăți din industrie. Obiectivitatea acestei organizații i-a permis să colecteze și să facă schimb de date, să furnizeze cercetări riguroase și să dezvolte cele mai bune practici în domeniu.

logoLOMA deservește aproape 1.200 de companii de asigurări și servicii financiare din peste 80 de țări din întreaga lume.

În calitate de membru LOMA, Institutul de Studii Financiare va fi la curent cu tendințele actuale ale industriei, reglementările, tehnologiile emergente și cele

mai bune practici de învățare pe care le va împărtăși cu piața locală.

 

 

lomaISF a făcut o selecție a cursurilor online LOMA disponibilă pe site la secțiunile: Programe/Cursuri Financiare/Asigurări sau Calendar/Cursuri.

Aceste cursuri sunt online și pot fi parcurse în termen de 6 luni de la înscriere. Sunt în limba engleză și pot fi accesate atât de pe computere cât și de pe dispozitive mobile.

Pentru înscrieri și detalii ne puteți contacta pe mail la adresa emilia.robu@isfin.ro sau telefonic la numerele 021.230.51.20 / 0758.491.980.

 

Certificări LOMA: Fellow, Life Management Institute (FLMI) și Associate, Life Management Institute (ALMI)

Fellow, Life Management Institute (FLMI) este un program cu certificare format din 10 cursuri care oferă o educație specifică industriei din domeniul asigurărilor de viață și anuităților. Înființat în 1932, programul FLMI este cel mai mare program educațional, de nivel universitar, din domeniul asigurărilor și serviciilor financiare.

Nivelul I: oferă informații despre produse de asigurare și operațiuni astfel încât angajații să capete încredere, să acorde în mod eficient suport clienților și să contribuie la succesul companiei.

ALMI: oferă cunoștințe relevante cu privire la funcțiile principale ale asigurărilor și consolidează perspectiva financiară și de afaceri.

FLMI: abordează concepte avansate din domeniul asigurărilor și cel financiar pentru o înțelegere profundă a mediului de afaceri.

Toate cursurile care conduc la ALMI sunt disponibile în două formate: ca un curs online foarte interactiv cu examene modularizate integrat sau ca un curs portal cu examen separat, la final, I*Star (Individually Scheduled Test and Results).

Cursurile de nivel superior care conduc la FLMI sunt disponibile numai în formatul curs portal cu examen separat, la final, I*Star (Individually Scheduled Test and Results).

Programul ALMI este format din cinci cursuri:

  • LOMA 280 sau LOMA 281
  • LOMA 290 sau LOMA 291
  • LOMA 301 sau LOMA 302
  • LOMA 307 sau LOMA 308
  • LOMA 320 sau LOMA 321

Cele cinci cursuri aferente nivelului FLMI acoperă teme cu imagine de ansamblu din mediul afacerilor, de interes pentru manageri și profesioniști din domeniul asigurărilor. De asemenea, la modul general, aceste cursuri acoperă mai multe concepte cantitative și financiare.

LOMA recomandă, înainte de înscrierea la cursurile aferente nivelului FLMI, parcurgerea nivelului I urmat de nivelul ALMI.

LOMA