CERTIFICAREA PROFESIONALĂ A DISTRIBUITORILOR ÎN ASIGURĂRI ȘI/SAU REASIGURĂRI

Certificarea profesională a distribuitorilor în asigurări și/sau reasigurări se realizează în condițiile prevăzute de Metodologia de certificare a distribuitorilor în asigurări și/sau reasigurări, aprobată în urma hotărârii Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară adoptată în ședința din data de 16.02.2022, iar în data de 06.07.2022, în cadrul ședinței Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară, a fost aprobată  cu modificările și completările ulterioare.

Metodologia de certificare a distribuitorilor în asigurări și/sau reasigurări și anexele aferente, cu modificările și completările ulterioare, se aplică începând cu data de 12.07.2022, data la care documentele s-au publicat pe site-ul Institutului de Studii Financiare.  

 

Pentru rezolvarea operativă a situațiilor privind procesul de examinare și certificare profesională, vă indicăm utilizarea adresei de e-mail: suport.examinari@isf.ro.

Procesul de organizare a examenelor de certificare și înscrierea la examene se realizează prin intermediul Platformei ISF după crearea unui cont - Bine ați venit la INSTITUTUL DE STUDII FINANCIARE | INSTITUTUL DE STUDII FINANCIARE (isfin.ro)

 

Dorim să informăm că, începând cu data de 13.03.2023, candidații cu statusul înscrierii aprobat care nu au absolvit examenul până la această dată, vor susține examenul de absolvire în baza testelor grilă cu întrebări noi, adecvate conținutului manualului specific ocupației distribuitor în asigurări și/sau reasigurări, respectiv specialist constatare daune, manuale editate de institut în anul 2022.

Înscrierea candidaților la examen se realizează exclusiv prin intermediul Platformei Institutului de Studii Financiare. Pentru o bună cunoaștere și utilizare a acestei aplicații informatice, dar și pentru realizarea înscrierii complete și corecte la examenul dorit, recomandăm consultarea ghidurilor: Ghidul de utilizare al Platformei Institutul de Studii Financiare_profil candidat, respectiv Ghidul de utilizare al Platformei Institutul de Studii Financiare_profil furnizor/angajator, după caz.
Menționăm că, prin crearea contului în Platforma Institutului de Studii Financiare, candidatul are acces și la o serie de informații utile, precum:
•    Manualul Distribuitorului de Asigurări - varianta online de vizualizare;
•    Simularea examenului organizat în sistem online pentru testarea condițiilor tehnice de susținere a unui examen.

 

 

 

Contact:

DEPARTAMENTUL DE EVALUARE ȘI EXAMINARE

e-mail: suport.examinari@isf.ro

​Tel: +40 (21) 230.51.20 (Examinări)