PROGRAM ORGANIZARE EXAMINĂRI ONLINE

Institutul de Studii Financiare informează că examenele pentru certificarea profesională a distribuitorilor în asigurări și/sau reasigurări se organizează doar în regim online până la data de 28.02.2022 inclusiv, după orarul stabilit:

- Luni, Marți și Joi în intervalul orar 09:00 - 16:00*;

- Simulare în zilele de Miercuri, în intervalul orar 09:00 - 16:00, respectiv Vineri, în intervalul orar 09:00 - 14:00*.

* cu excepția zilelelor declarate sărbători legale în România

Având în vedere că în actualul context pandemic activitatea angajaților Departamentului de Evaluare și Examinare se desfășoară preponderent în regim de telemuncă, pentru rezolvarea unor situații privind certificarea profesională în regim online vă indicăm utilizarea adresei de e-mail: suport.examinari@isf.ro

 

1.CERTIFICAREA DISTRIBUITORILOR DE ASIGURĂRI ȘI/SAU REASIGURĂRI

Certificarea profesională a distribuitorilor în asigurări și/sau reasigurări se va realiza, până la actualizarea și aprobarea de către A.S.F. a  Metodologiei privind certificarea pregătirii profesionale a distribuitorilor în asigurări și/sau reasigurări, după actuala metodologie. Distribuitorii în asigurări și/sau reasigurări efectuează pregătirea profesională continuă în anul 2021, pe baza modulelor având tematica existentă înainte de intrarea în vigoare a Normei A.S.F. nr.23/2021.

 Precizăm că, în conformitate cu prevederile art. 3 alin. (17) litera j) din Norma A.S.F. nr. 23/2021, ISF are termen de 6 luni, de la data intrării în vigoare a normei precizate (26.08.2021), pentru actualizarea metodologiei.

 

Înscrierea candidaților la sesiunile de examinare se realizează exclusiv prin intermediul Platformei Institutului de Studii Financiare. Pentru o bună cunoaștere și utilizare a acesteia, dar și pentru a efectua o înscriere completă și corectă, vă recomandăm să consultați Ghidul de utilizare al Platformei Institutul de Studii Financiare_profil candidat sau a Ghidul de utilizare al Platformei Institutul de Studii Financiare_profil furnizor/angajator, după caz.

Menționăm că, prin crearea unui cont în Platforma Institutul de Studii Financiare, veți avea acces și la o serie de informații utile, precum:

Setul complet de întrebări utilizate în cadrul examenelor de certificare;

Manualul Distribuitorului de Asigurări - varianta online de vizualizare – care poate fi achiziționat la prețul de 15,00 lei;

Simularea unui examen online;

Calendarul examinărilor la sală.

 

 

 

Contact:

CENTRUL DE EVALUARE ȘI EXAMINARE ISF

e-mail: suport.examinari@isf.ro