23 Iunie 2021

În data de 18 iunie 2021, orele 14.00-19.00, în format online, s-a desfășurat CONFERINȚA NAȚIONALĂ REPERE VECHI ȘI NOI ÎN MANAGEMENTUL ȘI FISCALITATEA ENTITĂȚILOR – Ediția a IV-a, organizată de către Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia- Facultatea de Științe Economice în parteneriat cu Institutul de Studii Financiare.

Conferința s-a adresat în special mediului de business și profesiilor liberale,  respectiv experți contabili, auditori financiari, consultanți fiscali, consilieri juridici, avocați, judecători, masteranzi, doctoranzi  și altor categorii  preocupate de aspectele complexe ale  managementului entităților – în general și ale fiscalității – în special, în țara noastră, în context COVID- 19. În cadrul conferinței, au fost invitați speakeri din cadrul organismelor profesionale - Camera Consultanților Fiscali din România, Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, Camera Auditorilor Financiari din România, din mediul universitar, precum și manageri de firme si practicieni de la importante case de avocatură și firme de consultanță fiscală.

Ediția din acest an a CONFERINȚEI NAȚIONALE REPERE VECHI ȘI NOI ÎN MANAGEMENTUL ȘI FISCALITATEA ENTITĂȚILOR este organizată de Facultatea de Științe Economice din cadrul  Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia în parteneriat cu SC Jidvei SRL.

MODERATOR:

Conf. univ. dr. Dan Topor, Decan, Facultatea de Științe Economice, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

 

PROGRAM:

1. Dr. Dan Manolescu – Președinte CCF:  „Reformele fiscale asumate prin PNRR”

2. Prof. univ. dr. Robert Aurelian Sova – Președinte CECCAR: „Implicarea profesioniștilor contabili în acțiunile privind redresarea agenților economici afectați de Pandemie”

3. Conf.univ.dr. Irimie Emil POPA – Membru al Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România : „Școală și profesie în post Pandemie”

4. Claudiu Necșulescu – Administrator Jidvei SRL Filiala Alba: „Finanțarea agriculturii”

5. Hans Schuller  - Administrator ATLAS IMOBILIARE SRL:  „Economia în U.E.  înainte și după Pandemie”

6. Mariana Vizoli - Consultant fiscal, Cadru didactic asociat la ASE: „Comerțul electronic”

7. Prof. univ.dr. Siminică Marian  -  Director executiv Institutul de Studii Financiare: „Colaborarea dintre universități și mediul de afaceri: avantaje și provocări”

8. Av. Dr. Baco Mihai - Decanul Baroului Alba, Vicepreședinte U.N.B.R.: „Reglementarea evaziunii fiscale – trecut, prezent și viitor”

9. Av. Dr. Matei George - Leaua Damcali Deaconu Paunescu – LDDP : „Despre stingerea creanțelor fiscale”

10. Dr. Doru Dudas - Consultant fiscal, director general CCF: „Modificări în regimul de soluționare a contestațiilor administrative”

11.  Tanti Anghel - Consultant fiscal, Cadru didactic asociat la ASE: „Cadoul primit de fisc în pandemie: 687 de zile de prelungire a prescripției dreptului său de a stabili creanțe fiscale, precum și a dreptului său de a efectua executarea silită”

12. Prof.univ.dr. Bunget Ovidiu-Constantin„Incursiune în viitor: job-uri ce vor fi fost, job-uri ce vor fi”

13. Prof.univ.dr. Radu Bufan: „Probleme teoretice și practice ale Testului creditorului privat”

14. Lect.univ.dr. Maican Silvia, conf.univ.dr. Paștiu Carmen, conf.univ.dr. Muntean Andreea: „Cum a schimbat Pandemia comportamentul consumatorilor”

Cu ocazia evenimentului a fost editată și broșura intitulată Economie și marketing. Repere istorice locale, care conține următoarele lucrări:

Vasile-Zsolt Grigoruț, Attila Tamas-Szora, Dan Topor: „Erudiția și peregrinatio academica fundamente ale vieții universitare. Karlsburg – Gyulafehérvár – Alba Iulia”

Mihai Gligor: „Cu privire la principalele aspecte de viață economică ale comunităților preistorice de la Alba Iulia – Lumea Noua"

Ovidiu-Constantin Bunget: „Incursiune în viitor: job-uri ce vor fi fost, job-uri ce vor fi”

Silvia Maican, Carmen Paștiu, Andreea Muntean: „Cum a schimbat pandemia comportamentul consumatorilor”

Claudia Moisă: „O istorie a turismului românesc”

Broșura a fost editată prin Editura Aeternitas – Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, cu ISBN: 978-606-613-208-4

 

-