09 Martie 2020

Având în vedere deciziile anunțate de autorități cu privire la limitarea organizării evenimentelor publice până pe data de 31 martie 2020, pentru a reduce riscurile răspândirii virusului COVID-19, conducerea Institutului de Studii Financiare a decis aplicarea mai multor măsuri de prevenție care să îi protejeze pe cei implicați în procesul de examinare și de instruire pus la dispoziție de ISF pieței de asigurări și pieței de capital.

 

„Cu efect imediat sistăm anumite examinări la sală și ne pregătim accelerat de a trece toate examinările în on-line. Din fericire avem infrastructura să examinăm on-line cele aproximativ 15.000 de persoane cărora legislația le impune anual o validare a cunoștințelor și competențelor. În asigurări, mai bine decât în alte industrii, evitarea riscurilor este pe primul plan. Înțelegem necesitatea luării acestor măsuri stricte, în această perioadă, pentru a reduce riscurile de răspândire ale virusului COVID-19, pentru a nu fi afectați cei pe care îi examinăm și nici pe cei cu care vor intra aceștia în contact ulterior. Siguranța participanților la examinare și la cursuri este și va fi întotdeauna pe primul loc. Îi sfătuim pe toți să urmeze recomandările autorităților și să țină cont de toate măsurile de prevenție instituite, menite să ducă la stoparea răspândirii virusului”, a declarat Călin Rangu, președintele ISF.

 

„Ne alăturăm și suntem încrezători că măsurile luate la nivel național vor avea ca efect o limitare a răspândirii virusului și implicit reducerea numărului de îmbolnăviri în următoarea perioadă. Vom continua să tratăm cu multă responsabilitate informațiile transmise de autorități, și, dacă va fi nevoie, vom reveni cu un nou set de măsuri”, a declarat Cătălin Câmpeanu, directorul general adjunct al ISF.

 

 

Iată lista măsurilor impuse de ISF și aplicate începând cu 9 Martie 2020:

 

1. Organizarea sesiunilor de examinare pentru pregătire profesională continuă EXCLUSIV On-line, cu mențiunea că înscrierile efectuate pentru sesiunile programate la sală în luna martie 2020 rămân valabile.

 

2. Anularea sesiunile de examinare pentru pregătirea profesională inițială (care se organizează exclusiv la sală, conform Metodologiei ISF, aprobată de Consiliul ASF) la care încă nu există înscrieri,

 

3. Organizarea sesiunilor de examinare la sală exclusiv cu respectarea unor norme stricte de igienă: păstrarea a minim 1,5 metri între candidați, igenizarea prealabilă a sălii și apel nominal la intrare pentru evitarea aglomerației,

 

4. Suspendarea programărilor pentru cursuri și pentru sesiunile de examinare la sală pentru lunile Aprilie și Mai 2020.