29.03.2024 - 29.03.2024
Trainer
Nicoleta Dinu
Tip curs
Online
Grup țintă

Nivelul de experiență necesar este îndeplinit dacă beneficiarul programului educațional a colaborat pentru o perioadă de minim 6 luni cu un asigurator/intermediar în asigurări,  desfășurând activitate de vânzare/intermediere de polițe.

Absolvenților de liceu cu diplomă de balacalaureat.

Obiectivele cursului
  1. Conștientizarea de către participanții la seminar a importanței activității de distribuție în asigurări.

  2. Cunoașterea de către beneficiari a etapelor obligatorii de parcurs înaintea și în timpul procesului de vânzare a polițelor de asigurare din perspeciva prevederilor legilației primare și secundare privind distribuția în asigurări;

  3. Deprinderea unor abilități de comunicare cu clientul de asigurări, astfel încât aceștia să înțeleagă și să ia decizii privind încheierea politelor de asigurare în concordanța cu necesitășile și nevoile lor;

  4. Cunoașterea documentelor și fazelor precontractuale obligatorii introduce în procesul  de vânzare după apariția a noii legislații care transpune Directiva Europeană privind Distribuția în Asigurari (IDD)

  5. Cunoașterea procesului de analiză a nevoilor si cerințelor  clienților și de consultanță inainte de vâzarea polițelor de asigurare.

Tematica

Agenda seminarului:

1. Considerații teoretice – prezentarea punctelor cheie ale legislației privind distribuția în asigurări  

1.1. Definiții. Principii.

1.2. Prezentare generala a informațiilor precontractuale furnizate clienților

1.3. Importanța informațiilor precontractuale în activitatea de distribuție.

 

2. Documentele precontractuale ale procesului de vânzare după apariția legislației privind distribuția în asigurari

2.1. PID – reglementare și importanța

2.2. DNT – rol,  reglementare, modalitatea de realizare și comunicarea către client

2.3. Consultanta  - rol, reglementare, modalitatea de realizare.  

Investiție

Investitia include suport de curs online de tipul share screen si suport din partea trainerului pe durata parcurgerii cursului, precum si diploma de participare.

Detalii curs

Seminarul va avea loc in intervalul orar 12.00-15.00.

Seminarul se adresează persoanelor implicate în distribuția de asigurări, salariații asigurătorilor, agenți de asigurare, asistenți în brokeraj, subagenti afiliati etc.

Nr. de ore
3
Detalii Trainer

A absolvit Colegiul Economic Ploiesti,specializare Finante Contabilitate in anul 1993.Este absolventa a Facultății de Drept a Universității din București in anul 1998 - Licențiată în drept, iar în anul 2007 a absolvit un Master in Dreptul Afacerilor-Universitatea Nicolae Titulescu.Are o experientă profesională de 20 de ani in domeniul juridic din care 18 ani in domeniul juridic în asigurări, perioadă în care a parcurs toate treptele profesionale de la consilier juridic până la director juridic.

Preț cu TVA
357 RON
Înscrie-te la curs