19.06.2024 - 19.06.2024
Trainer
Adrian CODIRLAŞU
Tip curs
Online
Grup țintă

Atât personalul tehnic cât și cel cu funcții de conducere din departamentele de management al riscului din instituţiile financiare, conformitate, investiții, companii de asigurări şi firme de investiţii, precum şi alte persoane interesate.

Obiectivele cursului

Insușirea cunostințelor referitoare la aceasta clasa de active 

Tematica

- Technologia blockchain
- Proof of work vs proof of stake
- Tipuri de active digitale
- Caracteristicile investiționale ale activelor digitale
- Forme de investiții în activele digitale
- Piețe de tranzacționare
- Riscuri implicate de investițiile în active digitale
- Metode de evaluare a activelor digitale
- Monede digitale emise de bancile centrale
 

Detalii curs

Cursul intenţionează să ofere o introducere în tehnologia blockchain, să descrie aplicațiile finanicare ale acestei tehnologii, caracteristicile acestei clase de active, modul de a realiza investiții în aceasta clasa de active precum și sursele de risc, randament și diversificare. De asemenea, în cadrul cursului se vor identifica, analiza şi ilustra cu exemple practice aspectele cheie implicate de această problematică.

Nr. de credite
8
Nr. de ore
8
Detalii Trainer

ADRIAN CODIRLAŞU, CFA, este un profesionist cu peste 20 de ani de experiență în sistemul financiar.

Adrian deţine certificarea CFA din anul 2006 şi titlul de Doctor în Economie cu specializarea în finanţe internaţionale. Adrian are o experienţă de peste 11 ani în managementul riscului și de 5 ani ca Senior Options Dealer în sistemul bancar. Totodată, acesta este Profesor asociat al Şcolii Doctorale de Finanţe Bănci – DOFIN, în cadrul căreia predă materii precum piete financiare, instrumente derivate şi managementul riscului.

În ultimii 15 ani, Adrian a fost membru al Comitetului Director al CFA România, iar în perioada 2009 – 2011, precum și intre anii 2015 – 2020 a fost Preşedintele acestei asociaţii.

Între 2011-2013, Adrian a fost preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiari - Bancari din România. De asemenea, Adrian a ocupat poziţia de Economist Senior în cadrul departamentul de cercetare din cadrul Băncii Naţionale a României pentru aproape 6 ani.

Înscrie-te la curs