06 Aprilie 2021

Institutul de Studii Financiare în parteneriat cu Universitatea Dunărea de Jos din Galați vă invită în data de 21 aprilie 2021, ora 10:00 la Seminarul de Perfecționare vocațională SmartFIN@ISF. Seminarul cuprinde prezentări interactive pe subiectul carierei și prezentări de studii de caz, aspecte tehnice și practice din domeniul asigurărilor, pieței de capital, pensii.


Invitați speciali la sesiunea din 21 aprilie:

Prof. univ. dr. Marian SIMINICĂ, Director executiv al ISF și profesor universitar doctor la Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, susține cursuri la disciplinele Analiză economico-financiară și Diagnosticul financiar al firmei și este conducător de doctorat în domeniul Contabilitate. Are o experiență bogată în managementul universitar, ocupând funcția de Prodecan al Facultății (2008 – 2012), responsabil cu cercetarea științifică și asigurarea calității învățământului, precum și pe cea de Decan, în perioada 2012 – 2016. A fost Vicepreședinte al Consiliului Director al Asociației Facultăților de Economie din România (2012-2016). Este membru al mai multor asociații profesionale din domeniul economic, respectiv: expert evaluator ANEVAR, fiind Secretar General al asociației în perioada 2016-2017; expert contabil, membru CECCAR; consultant fiscal, membru CCFR. Din anul 2014 este Vicepreședinte al Societății Române de Analiză Economico - Financiară (SRAEF). Din anul 2017 este membru al Comisiei CNATDCU ”Științe Economice și Administrarea Afacerilor”, iar din anul 2018 membru al Comisiei de experți permanenți ARACIS, contribuind la evaluarea externă a numeroase programe de studii de licență și masterat din domeniul economic. Are o vastă experiență în activitatea de cercetare științifică concretizată în publicarea a 7 cărți și manuale universitare, peste 60 articole în reviste de specialitate, dintre care 12 articole în reviste indexate Web of Science cu AIS nenul, participarea la conferințe naționale și internaționale, participarea la contracte de cercetare științifică ca director de grant sau membru în echipa de cercetare. Este recenzor pentru mai multe reviste indexate Web of Science și membru în comitetul de redacţie pentru mai multe reviste indexate în Baze de Date Internaționale. Direcțiile principale de cercetare sunt: performanțele financiare și riscurile întreprinderilor; analize economico-financiare sectoriale; modele de cercetare a comportamentului întreprinderilor.

Conf. univ. dr. Laura Elly NAGHI, doctor în domeniul Finanţe - Asigurări cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul formării profesionale a adulţilor. A finalizat studii post-doctorale în cadrul ASE Bucureşti în domeniul asigurărilor. Are mai multe cărţi publicate în domeniul financiar, articole BDI şi participări la conferinţe internaţionale în mod frecvent. Trainer autorizat ANC, cu certificări internaţionale, a participat la  elaborarea de manuale de formare profesională specifice pieţelor financiare nebancare. Susţine prezentări în cadrul evenimentelor organizate în piaţa financiară, inclusiv proiecte de educaţie financiară în rândul elevilor (gimnaziu, liceu) si profesori preuniversitari.

Alina CERNESCU este absolventă de Sociologie în cadrul Universității București și a unui master în Comunicare Corporativă. Alina și-a început activitatea profesională în HR în anul 2012, trecând prin diverse zone de expertiză (recrutare, training, dezvoltare organizațională). Din 2015 este în echipa UNIQA, iar în prezent coordonează activitatea de training și dezvoltare organizațională. Programele de dezvoltare coordonate pleacă de la realitatea că orice experiență ne transformă și că putem deveni cea mai bună versiune a noastră.

Daniela ȘERBAN este de profesie economist şi are aproape 15 ani experienţă în piaţa de capital, la Bursa de Valori Bucureşti, în media, la The Money Channel, şi consultanţă. A inițiat și condus proiectul de înființare a Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) și este în prezent Președintele ARIR (www.ir-romania.ro ). A făcut tranziția de la lumea financiară și de consultanță la cea a ONG-urilor în 2018, a condus și susținut multe alte inițiative și cauze în ariile de guvernanță corporativă, economie circulară. Este un profesionist în finanțe și comunicare cu experiență în consultanță, instituții financiare și presă. În activitatea profesională din ultimii 10 ani a coordonat printre cele mai ample campanii de educație financiară din țară și a comunicat în numele unor industrii-cheie din România, în cadrul celei mai mari companii de consultanță în relații guvernamentale din țară. În presă, a fost prezentator și editor în cadrul primei televiziuni de business din România, acoperind piețele financiare. La Bursa de Valori București a avut şansa să reprezinte România în faţa investitorilor străini timp de 5 ani, când era manager al proiectului care viza intrarea bursei de valori în categoria pieţelor emergente.

Ștefan PRIGOREANU, CEO al companiei Millenium Insurance Broker SA, are peste 20 de ani de experiență în industria asigurărilor din România. Este unul dintre puținii specialiști din asigurări cu background și experiență relevantă atât în reglementarea și supravegherea sistemului de pensii private, cât și în lumea artelor marțiale, unde și-a șlefuit perseverența timp de peste 25 ani. În calitate de lector și conducător al formatorilor la un important furnizor de pregătire profesională în asigurări, dar și ca membru fondator și fost Vicepreședinte al Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, este implicat și la curent cu toate cerințele legale specifice și cu toate modificările aduse de legislația Europeană.

-