22 Februarie 2021

Institutul de Studii Financiare în parteneriat cu Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca vă invită în data de 2 martie 2021, ora 09:40 la Seminarul de Perfecționare vocațională SmartFIN@ISF. Seminarul cuprinde prezentări interactive pe subiectul carierei și prezentări de studii de caz, aspecte tehnice și practice din domeniul asigurărilor, pieței de capital, pensii.
Invitați speciali la sesiunea din 2 martie:

Valentin Ionescu, Președinte al Institutului de Studii Financiare și Director General al Direcției Generale Asigurări din cadrul ASF. A activat timp de 18 ani în diverse companii private din țară și străinătate, în domeniul investițiilor în piața de capital. A ocupat în cadrul ASF poziția de Director al Direcției de Strategie și Stabilitate Financiară. A mai ocupat funcția de Director al Direcției de Supraveghere Integrată (2013 - 2014) și de Director ai Direcției Autorizare Reglementare Asigurări (2017-2019). Activitatea profesională mai include poziții precum cea de Director General al Bursei de Valori București, de Membru în CA la Sibex, SIF Moldova (2012 - 2013) și de Președinte CA al Depozitarului Central, dar și experiență internațională - Euro Invest Bank Gmbh Austria (Head of Sales, 2009 - 2010) şi Wood&Co Cehia (Senior Sales Trader, 2007-2009). Domnul Valentin Ionescu a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Comerț, are un MBA de la CNAM Paris, un Master în dezvoltarea întreprinderii de la ASE și Diplomă în Finanțe de la George Town University US. Este membru activ în diverse comitete ale ESMA și EIOPA. Participă ca invitat la ședințele CNSM. A absolvit Institutul Aspen, iar la Joint Vienna Institute a urmat cursurile „Financial Sector Surveillance" și „External Vulnerabilities and Early Warning Exercise". A publicat articole și opinii de specialitate în diverse publicații din țară și străinătate și a fost intervievat de Bloomberg cu mai multe ocazii.

Gerke Anno Witteveen este în prezent vicepreședintele UNSAR, asociația română de asigurări. Are o vastă experiență în rolurile de finanțare și gestionare a riscurilor în industria asigurărilor iar pe lângă poziția sa la UNSAR, domnul Witteveen s-a alăturat NN România în 2016 în calitate de director financiar și acum este director executiv interimar al companiei.

Cristina Luca lucrează în asigurări din anul 1998. A inceput ca specialist subscriere și s-a ocupat de asigurări de răspundere civilă legală și asigurări de construcții montaj. Începand cu anul 2011 a coordonat activitatea Departamentului de asigurări de bunuri, răspundere civilă și riscuri speciale. În anul 2017 a preluat și produsele de asigurări de garanții și asigurări auto și de atunci coordonează activitatea de subscriere asigurări generale. Coordonează o echipă formată din 12 colegi, ce se ocupă de liniile de business de bunuri, răspundere civilă, auto, garanții și construcții-montaj (engineering). Este absolventă  ASE – Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori.

Prof.univ.dr.Marian SIMINICĂ, Director executiv al ISF și profesor universitar doctor la Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, susține cursuri la disciplinele Analiză economico-financiară și Diagnosticul financiar al firmei și este conducător de doctorat în domeniul Contabilitate. Are o experiență bogată în managementul universitar, ocupând funcția de Prodecan al Facultății (2008 – 2012), responsabil cu cercetarea științifică și asigurarea calității învățământului, precum și pe cea de Decan, în perioada 2012 – 2016. A fost Vicepreședinte al Consiliului Director al Asociației Facultăților de Economie din România (2012-2016). Este membru al mai multor asociații profesionale din domeniul economic, respectiv: expert evaluator ANEVAR, fiind Secretar General al asociației în perioada 2016-2017; expert contabil, membru CECCAR; consultant fiscal, membru CCFR. Din anul 2014 este Vicepreședinte al Societății Române de Analiză Economico - Financiară (SRAEF). Din anul 2017 este membru al Comisiei CNATDCU ”Științe Economice și Administrarea Afacerilor”, iar din anul 2018 membru al Comisiei de experți permanenți ARACIS, contribuind la evaluarea externă a numeroase programe de studii de licență și masterat din domeniul economic. Are o vastă experiență în activitatea de cercetare științifică concretizată în publicarea a 7 cărți și manuale universitare, peste 60 articole în reviste de specialitate, dintre care 12 articole în reviste indexate Web of Science cu AIS nenul, participarea la conferințe naționale și internaționale, participarea la contracte de cercetare științifică ca director de grant sau membru în echipa de cercetare. Este recenzor pentru mai multe reviste indexate Web of Science și membru în comitetul de redacţie pentru mai multe reviste indexate în Baze de Date Internaționale. Direcțiile principale de cercetare sunt: performanțele financiare și riscurile întreprinderilor; analize economico-financiare sectoriale; modele de cercetare a comportamentului întreprinderilor.

Conf.univ.dr. Laura Elly NAGHI, doctor în domeniul Finanţe - Asigurări cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul formării profesionale a adulţilor. A finalizat studii post-doctorale în cadrul ASE Bucureşti în domeniul asigurărilor. Are mai multe cărţi publicate în domeniul financiar, articole BDI şi participări la conferinţe internaţionale în mod frecvent. Trainer autorizat ANC, cu certificări internaţionale, a participat la  elaborarea de manuale de formare profesională specifice pieţelor financiare nebancare. Susţine prezentări în cadrul evenimentelor organizate în piaţa financiară, inclusiv proiecte de educaţie financiară în rândul elevilor (gimnaziu, liceu) si profesori preuniversitari."

-