În ultimele decenii, noile tehnologii din domeniul auto au contribuit permanent la reducerea numărului de accidente pe sosele, dar și la creșterea siguranței călătoriei cu automobilul. Mai mult decât atât, simbioza dintre performanțele tehnice ale mașinii și capacitatea oamenilor de a reacționa în situații limită de trafic, de a conduce automobilul într-o manieră preventivă, prudentă, previzibilă și responsabilă devine esențială în secolul tehnologiei informaționale.

După centura de siguranță, airbag, ABS, EBD, ESP, eCALL și alte asemenea inovații tehnologice care au revoluționat lumea automobilului de-a lungul vremii, astăzi asistăm la o nouă provocare menită să ducă la un nivel superior standardele de securitate rutieră și să reducă numărul și efectele accidentelor rutiere. Este vorba de tehnologia telematică, o tehnică modernă de tansmitere de la distanță a informațiilor privind comportamentul șoferilor dar și o tehnologie cu o posibilă largă aplicatitivitate în industria asigurărilor.

În acest context, Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România și Institutul de Studii Financiare organizaeaza Conferința „Siguranța în trafic - un deziderat realizabil” în data de 5 martie 2018, începând cu ora 9:00 la Hotel Sheraton, din București.

Evenimentul reunește specialiști din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară, reprezentanți ai pieței asigurărilor și ai instituțiilor specializate ale statului.

Temele de dezbatere propuse invitaților sunt:

• Telematics – tehnologii cu impact în siguranța rutieră?

• Cum ar putea fi influențat în bine comportamentul conducătorilor auto cu ajutorul telematics?

• Metode moderne de reparație

 

 

Pentru mai multe detalii privind înscrierea, vă stăm la dispoziție - email: evenimente@isfin.ro, persoană de contact Andreea Petrache.

                

                                                                 

 

09.00-09.30 Welcome coffee
09.30 – 10.00 Cuvânt de deschidere

Leonardo BADEA - Președinte, Autoritatea de Supraveghere Financiară
Cornel COCA CONSTANTINESCU - Vicepreședinte, Autoritatea de Supraveghere Financiară
Siguranța rutieră
Mădălin ROȘU - Președinte, Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România
Provocările de mâine

10.00 -11.30 SECȚIUNEA I - TELEMATICS – TEHNOLOGII CU IMPACT ÎN SIGURANȚA RUTIERĂ
Moderator: Sorin Pâslaru, Ziarul Financiar

Prezentări
Mihai TECĂU - Membru Consiliu Director, UNSAR
Călin MATEI - Director General Adjunct, Groupama Asigurări
Gabriel OPREA - Director General, Mobileye
Olliver OLABINRI - CoFondator, Chat2it Ltd
1. Improve Accurate Driver & Assessment & Scoring
2. Inovative GPS Solutions
3. Cost & Benefits of the telematics device


Panel interactiv
Mădălin ROȘU - Președinte, Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România
Mihai TECĂU - Președinte Directorat, Omniasig VIG
Călin MATEI - Director General Adjunct, Groupama Asigurări
Victor SRAER - Membru Consiliu Director, UNSICAR

11.30-11.50     Pauza cafea

11.50-13.30 SECȚIUNE II  - SIGURANȚA  ÎN TRAFIC - UN DEZIDERAT REALIZABIL
Moderator: Constantin Rudnitchi, RFI

Demonstrație live - Ionuț IORDAN - VRM Sales Manager Henkel

Prezentări

Chestor de Poliție Florentin BRĂCEA - Director Poliția Rutieră, IGPR
Cătălin CODESCU - Președinte, Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație
Mihaela CIRCU - Project Manager, APPA
Fii Treaz la Volan
Alexandru GRIGORESCU - Specialist Secțiunea Auto, UNSAR
Identificarea opiniilor cetățenilor față de nivelul de siguranță perceput în traficul rutier

Panel interactiv
Călin RANGU - Director, Autoritatea de Supraveghere Financiară
Viorel VASILE - Președinte, PRBAR
Silviu MORARU - Specialist conducere defensiva
Comisar Poliție Bogdan CHIRIAC - IGPR-ICPC

 

              

     

                                                                         

 

 

 
 


Leonardo BADEA
Președinte
Autoritatea de Supraveghere Financiară
 

 Domnul Leonardo Badea este Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară din luna iunie a anului 2017. Cu o experienţă de aproape 20 de ani în domeniul învăţământului universitar economic, domnul Badea a fost prorector al Universităţii Valahia din Târgovişte şi decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul aceleaşi instituţii de învăţământ. A obţinut consecutiv un mandat de senator şi unul de deputat în Parlamentului României, ocupând poziţiile de Secretar al Comisiei de buget - finanţe, activitate bancară și piaţă de capital din Senat şi de Preşedinte al Comisiei de Buget - Finanțe din Camera Deputaților. Domnul Leonardo Badea este doctor în contabilitate al Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi absolvent al Școlii post-doctorale în economie a Academiei Române. Totodată, este membru al European International Business Academy” (EIBA) şi Membru al Centre D’etudes sur le Développement International et les Mouvements Economiques et Sociaux (CEDIMES). Domnul Badea are o activitate susţinută în consiliile editoriale și știinţifice ale publicațiilor economice, fiind editor al consiliului știinţific al ”Journal of Accounting, Finance add Auditing Studies” din Turcia, editor al consiliului știinţific al ”Valahia Journal of Economics Studies”, CNCSIS B+ şi membru al consiliului editorial al ”Theorethical and Applied Economics”, CNCSIS B+.


Cornel Coca CONSTANTINESCU
Vicepreședinte
Autoritatea de Supraveghere Financiară
 Domnul Cornel Coca Constantinescu, Vicepreședinte ASF este reprezentantul autorității în cadrul BoS (Board of Supervisors) al EIOPA, anterior a ocupat multiple funcții în domeniul financiar, cele mai recente fiind calitatea de Vicepreședinte/Membru al Consiliului de Administrație ROMEXTERRA Bank; Administrator – MKB ROMEXTERRA Broker de Asigurare, MKB Fleet Management SRL; Director General – MKB ROMEXTERRA Leasing IFN SA și LEASING DANUBIUS. Doctor în științe economice, în domeniul monedă – credit, ASE, București; expert contabil, Corpul Experților Contabili Autorizați din România. Multiple specializări în cadrul a numeroase cursuri de profil la: Universitatea George Washington USA, Universitatea Bocconi din Milano, Institutul Național de Tehnici Economice și Contabile Paris, Universitatea Reading U.K.

Mădălin ROȘU
Președinte
Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România - BAAR
 

 Domnul Mădălin Roșu este în prezent membru al consiliului de administrație al uneia dintre cele mai mari companii de asigurări din România, Omniasig VIG. Coordonează acțiunile, litigiile, operațiunile și diviziile de dezvoltare digitală la Omniasig. Înainte de a se alătura companiei Omniasig, a lucrat ca director de reclamații la Generali. Are peste 18 ani de experiență în domeniul asigurărilor, cea mai mare parte a timpului în revendicări. Activează în mai multe entități din domeniul asigurărilor din România, cum ar fi UNSAR, unde acționează în calitate de responsabil al secțiunii de asigurări auto. Începând cu anul 2017 este și președintele Biroului Național al Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR). De asemenea, este implicat la nivel european în activitățile legate de asigurări și este membru al echipei de acreditare în EFICERT (European Financial Certification Organization). Își împărtășește cunoștințele și oferă sprijin în România, unde, de exemplu, a acționat în trecut ca lector în Institutul de Management al Asigurărilor. De asemenea, el a definit standardul ocupațional pentru inspectorii de revendicări. 


Mihai TECĂU

Președinte al Directoratului
Omniasig Vienna Insurance Group

Domnul Mihai Tecau și-a început cariera în 1996, în cadrul unei companii de asigurări din piață. Următoarele etape în cariera sa s-au desfășurat în funcții de conducere în cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.
S-a alăturat companiei BCR Asigurări VIG (în prezent, OMNIASIG Vienna Insurance Group) în anul 2006, ca Președinte al Directoratului, poziție deținută și în prezent.

 

 


Chestor de Poliție Florentin BRĂCEA

Director
Direcţia Rutieră din cadrul IGPR
 
Olliver OLABINRI
CoFondator
Chat2it Ltd
 
 

 Domnul Babas Olabinri are o experiență profundă în domeniul telematicii, în inițierea și stabilirea unei bune practici de siguranță a utilizării vehiculelor pentru compania internațională de petrol, de consultanță privind implementarea politicilor de asigurare bazate pe utilizare și multe alte aspecte ale Telematics. Este titularul unui brevet american (în curs de brevetare UE), privind comunicațiile auto. Acest antreprenor promovează acum instrumentul său unic de comunicare a vehiculului perturbator, bazat pe Telematics, ca o soluție pentru condusul distras.

Călin RANGU
Director 
Autoritatea de Supraveghere Financiară

 Domnul Călin Rangu este dublu licențiat în economie și inginerie, doctor în rețele neuronale aplicate în procesarea seriilor financiare, absolvent MBA în domeniul financiar-bancar, lector universitar la Universitatea Financiar - bancară, la Universitatea Națională de Studii Politice și Administrație, MBA Lector pentru City University din Seattle. A publicat peste 100 de articole, și două cărți, fiind organizator sau vorbitor la conferințe românești majore legate de protecția consumatorilor, soluționarea alternativă a litigiilor, sectorul financiar-bancar, IT, managementul riscului operațional, sau management și procese. Ocupă în prezent poziţia de Director - Direcția de Supraveghere a Intermediarilor și a Regulilor de Conduită, fost director la Direcția pentru Protecția Consumatorilor din cadrul ASF. Are o vastă experiență în management, sistem financiar-bancar, riscuri operaționale, servicii IT și financiare, produse și tehnologii, marketing. El are experienţă de peste 13 ani ca director / CIO în Banca Națională a României și Raiffeisen Bank, fiind director general al filialei românești a Raiffeisen Informatik Austria Group.

 

Călin MATEI
Director General Adjunct
Groupama Asigurări
 

Viorel VASILE
Presedinte PRBAR
CEO Safety Broker

 Domnul Viorel Vasile are o experienta de peste 19 ani în domeniul asigurărilor. Timp de 7 ani a ocupat poziția de Director General al companiei Forum Asigurări. În anul 2005 pune bazele companiei Safety Broker de Asigurări, astăzi lider al pietei de brokeraj din România, al cărei CEO este de peste 12 ani. Din anul 2017 este Membru Fondator și Președinte al primului Patronat al Brokerilor de Asigurare Reasigurare din România (PRBAR). A absolvit în 1999, în cadrul Academiei de Studii Economice facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, specializarea Finanțe - Asigurări.

 

 

 


Victor Sraer

Membru Board
UNSICAR

Domnul Victor Șraer are 39 de ani si este fondator și director general Otto Broker. A absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale – Academia de Studii Economice București și numeroase cursuri interne și internaționale în domeniile Comunicare, Management și Vânzări. Are o experiență de peste 18 ani în domeniul asigurărilor, începând din decembrie 2011 este membru al Consiliului Director al UNSICAR. În 2001, la vârsta de 23 de ani, domnul Șraer e fondator Otto Broker.
Otto Broker este, în prezent, cel mai mare angajator din brokerajul în asigurări din România, cu o echipă de peste 115 oameni. Compania derulează operațiuni în brokeraj de asigurari retail și corporate. Otto Broker a creat un model de business de succes pentru vânzarea asigurărilor retail în centre comerciale, iar in sectorul asigurarilor pentru companii a dezvoltat o echipa specializata in asigurari de credit comercial, garantii contractuale si optimizari de programe de management al riscurilor asigurabile.

 

Comisar de Poliție Bogdan CHIRIAC
Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității - IGPR

Domnul Chiriac Bogdan, Comisar de Poliție în cadrul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității - I.G.P.R., este licențiat în sociologie și psihologie,cu master în Analiza și gestiunea conflictelor și în Comunicare și relații publice. Domnul Comisar de Poliție s-a implicat în activitatea de cercetare și prevenire a criminalității din anul 2006, contribuind la realizarea mai multor studii privind siguranța rutieră, inclusiv toate edițiile anuale ale Buletinului Siguranței Rutiere. Totodată, domnul Chiriac a contribuit la realizarea numeroase cercetări și studii elaborate în activitatea I.C.P.C. - criminologice, psiho/sociologie organizatională, comunicare organizațională etc.
 
 
 
 

Silviu MORARU
Specialist conducere defensivă

Domnul Silviu Moraru are în spate 20 de ani de experiență în Campionatul Național de Raliuri, atât ca pilot, cât și ca navigator. A câștigat 28 de raliuri, are 2 titluri de Campion Național al României (2001, 2002) și 1 titlu de ViceCampion Național Absolut (1994), de asemenea a participat și la Campionatul Mondial de Raliuri în 2003, alături de Titi Aur. În prezent este Master Trainer în cadrul Academiei Titi Aur.

 

 

 


Cătălin CODESCU
Președinte
Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație

 

Jurist, cu experiență profesională conturată în domeniul cercetării penale a accidentelor de circulatie, dar și în domeniul asigurărilor generale și al evaluării daunelor, domnul Codescu deține și funcția de președinte al Asociație Victimelor Accidentelor de Circulație.

 

 

 


Mihaela CÎRCU

Project Manager
Asociația pentru Promovarea Asigurărilor

Doamna Mihaela CÎRCU este Project Manager în cadrul APPA-Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor – ONG-ul care a dezvoltat primele campanii naționale de informare si educare a consumatorilor - și totodata Director de Dezvoltare al XPRIMM, o companie romaneasca de media specializată in industria de asigurări din CEE si SEE. Mihaela are o experiență de 14 ani în domeniul asigurărilor și pensiilor private în Europa Centrală și de Est. Absolventă a Academiei de Studii Economice București, Mihaela este, de asemenea, licențiată CII – Chartered Insurance Institute din Marea Britanie.

 

Gheorghe Gabriel OPREA Director General al RM Alliance 

Domnul Gheorghe Gabriel Oprea este Director General al RM Alliance – distribuitor autorizat Mobileye in Romania. Absolvent al Universitatii Bucuresti, Facultatea de Matematica cu specializarea Informatica, este un antreprenor român și investitor în companii tehnologice din Romania. Fondator al RSC (Romanian Soft Company-2001), lider national in soluții software pentru domeniul medical. Ulterior, RSC și-a lărgit portofoliul, fiind furnizor de referinta pentru solutii complexe precum Petrom Card sau IVMS , tehnologii care facilitează utilizarea sigură şi managementul eficient al flotei. În afara business-urilor în care este investitor, s-a implicat in proiecte cu caracter social in cadrul Universitatii Bucuresti. Interesul pentru Mobileye este datorat atat tehnologiei de exceptie, cat si impactului de natura sociala al utilizarii sistemelor de tip ADAS.

 

 
Ionut IORDAN

Sales Manager VRM Romania
Henkel Romania

Domnul Ionuț Iordan este Sales Manager VRM Romania la Henkel Romania, responsabil de marcile Loctite și Teroson, atât tehnic cât și comercial pentru întreaga țară. Formare profesională: inginer autovehicule rutiere, cu experiență de 13 ani în domeniu.

 

 


Alexandru GRIGORESCU

Specialist Sectiunea Asigurari Auto 
UNSAR

Licentiat Universitatea Politehnica, Facultatea de Transporturi si Autovehicule rutiere. Are peste 10 ani de experienta in asigurari. Este formator autorizat ANC.