Programul se adresează angajaților companiilor de asigurări, ai brokerilor și agenților de asigurare, precum și altor specialiști care doresc să se familiarizeze cu asigurarea “Toate riscurile” a lucrărilor de construcții-montaj. Participanții trebuie să dețină cunoștinte despre asigurările generale (non-viață).
Familiarizarea participanților cu asigurarea „toate riscurile” a lucrărilor de construcții-montaj și răspunderea constructorului - Oportunitatea încheierii acestei forme de asigurare, posibilități de dezvoltare - Prezentarea legislației aplicabile pentru această formă de asigurare; Contractele FIDIC - Înțelegerea modului de funcționare și a particularităților față de alte tipuri de asigurări - Înțelegerea riscurilor asigurate și a clauzelor suplimentare uzuale, pe categorii principale de lucrări; cunoașterea modalității de stabilire a sumei asigurate / limitelor de răspundere - Cunoașterea informațiilor necesare pentru subscriere
1. Prezentare asigurării “Toate riscurile” a lucrărilor de construcții-montaj și răspunderea constructorului (CAR/EAR) – istoric, particularități 2. Posibilități de dezvoltare și oportunitatea încheierii asigurării CAR/EAR 3. Legislația aplicabilă, contractele FIDIC 4. Elementele de bază ale contractului de asigurare: părțile implicate în contractul de execuție și cine se poate asigura, categoriile principale de lucrări, diferente lucrări de construcții / lucrări de montaj, secțiunile poliței (pagube materiale, răspundere civilă față de terți), riscurile asigurate, stabilirea sumei asigurate / limitelor de răspundere, durata asigurării, răspunderea asiguratorului, excluderi importante 5. Clauzele adiționale uzuale pe categorii importante de lucrări 6. Informațiile necesare pentru subscriere 7. Exemple, studii de caz 8. Concluzii și întrebări
Investitia include suport de curs online de tipul share screen si suport din partea trainerului pe durata parcurgerii cursului, precum si diploma de participare.
Această formă de asigurare este din ce în ce mai solicitată, în special în cazul lucrărilor finanțate din fonduri europene, dar și de către antreprenorii în constructii, spre a se proteja de eventualele evenimente ce pot aparea în șantier. Totodată, este una din formele de asigurare solicitate în cadrul achizițiilor publice. Participanții la program se vor familiariza cu acest tip de asigurare, vor înțelege utilitatea, dar și oportunitățile de dezvoltare, vor înțelege particularitățile produsului, clauzele uzuale în funcție de specificul lucrărilor de construcții-montaj și vor cunoaște informațiile necesare pentru subscriere.
Cursul se va desfășura pe parcursul a 2 zile, 25 noiembrie și 26 noiembrie 2024, câte 3 ore pe zi, în intervalul 09.00 - 12.00.
Iulia Nicola - profesionist cu peste 22 de ani de experienta in subscrierea asigurarilor generale corporate si retail, dezvoltarea de produse si managementul echipelor si proiectelor. A lucrat ca Director subscriere la asiguratori de top (Gothaer, Asirom VIG), precum si in cadrul UNSAR, coordonand proiecte pe zona asigurarilor de bunuri, constructii, raspunderi, garantii si agricole.