-

 

 

Inovațiile tehnologice ne schimbă viața mai repede decât oricând, iar viteza digitalizării și cantitatea de date prelucrate au înregistrat și vor înregistra, în perioada următoare, o creștere accelerată ca urmare a contextului pandemic mondial generat de noul virus SARS-COV 2.

În acest context este, încă o dată, subliniată necesitatea dezvoltării și utilizării unor capacități digitale puternice și inovatoare în sectorul financiar. Astfel, promovarea unui sector financiar bazat pe date va fi esențială pentru stimularea inovației și a concurenței.

Pe măsură ce soluții digitale noi și inovatoare sunt implementate, industria asigurărilor continuă eforturile de a identifica și implementa cele mai adecvate tehnologii care să permită consumatorilor de produse de asigurare și/sau reasigurare să obțină servicii și produse de calitate, în condiții de siguranță.

Disponibilitatea tot mai mare a datelor ar putea ajuta asigurătorii să îmbunătățească monitorizarea și evaluarea riscurilor, să ofere o experiență mai bună clienților și să sporească detectarea tentativelor de fraudă. Industria asigurărilor susține eforturile de facilitare a utilizării adecvate a datelor. În același timp, clienții au așteptarea de a avea control asupra partajării datelor lor și au nevoie să știe că acestea sunt stocate în siguranță.  Intensificarea incidentelor de tip cibernetic ridică câteva întrebări legate de sistemele de protecție a datelor, a capacității companiilor de back-up în cazul unui atac de proporții.

Evenimentul va avea loc joi, 11 februarie 2021, între orele 10.00 și 13.00.

Pentru înscriere vă rugam să ne trimiteți un mail la adresa evenimente@isf.ro

 

Partener media

d

 

AGENDA EVENIMENTULUI

  • Digitalizarea în asigurări. Gestionarea activităților curente de către companiile prezente în piață
  • Proiectele guvernamentale pentru digitalizarea asigurărilor
  • Prioritățile legislative care vor facilita implementarea sistemelor digitale în asigurări
  • Perspectiva pieței de profil, păreri pro și contra. Beneficii versus pierderi. Orizontul de timp în care piața asigurărilor din România se poate alinia la tendințele europene în materie
  • Care este efectul implementării sistemelor digitale în activitățile curente ale asigurătorilor şi brokerilor?
  • Care este răspunsul entităților reglementate din asigurări cu privire la escaladarea numărului de incidente cibernetice?
  • Tendințele pieței asigurărilor în 2021
  • Educația financiară-perspective pentru anul 2021
  • Recomandările OECD privind educația financiară fac referire la implementarea unui plan unitar de măsuri și instrumente naționale privind modul în care educația financiară și formarea profesională pot sprijini reziliența financiară a consumatorilor. Care este strategia României în acest sens?
  • Pârghiile prin care poate fi crescut gradul de educație financiară în rândul tinerei generații. Planurile Ministerului Educației/ Universităților/ mediului de afaceri în acest sens.
 


Contact

evenimente@isf.ro

 

 

 

În curs de actualizare

Vorbitor 1

 

Descriere 1

 

 

Vorbitor 2

 

Descriere 2

 

 

Vorbitor 3 

 

Descriere 3

Vorbitor 4

Descriere 4

Vorbitor 5

Descriere 5

Vorbitor 6

 

Descriere 6

Vorbitor 7

 

Descriere 8

Vorbitor 9

Descriere 9

Vorbitor 10

 

Descriere 11

Vorbitor 12

Descriere 12

Vorbitor 13
 

Descriere 13

 

 

Vorbitor 14

Descriere 14

1