Institutul de Studii Financiare are deosebita plăcere să vă invite la

 

Cea de-a patra  Conferință Europeană a Serviciilor Financiare (European Conference on Financial Services - ECFS 2020)

Noua arhitectură a serviciilor financiare – inovaţie şi excelenţă

5-6 martie 2020

Hotel ARO Palace, Brașov, România

 

Co-organizatori

logoisf
acamalogo

 

Parteneri principali

 

SIF Transilvaniaprc

Parteneri

 

univtransilvania ASE babes univtimisoara univtgmures
 
 
 
Paid Grawe Allianz
 
Parteneri media

 

rsf xprimm Economistul Ro durabila SOROCAP ISACA

Vorbitori

   

Leo Badea
Leonardo BADEA
Viceguvernator
BNR

Domnul Leonardo Badea este Viceguvernator al Băncii Naționale a României din luna octombrie a anului 2019. În perioada iunie 2017  - octombrie 2019 a fost Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară. Cu o experienţă de aproape 20 de ani în domeniul învăţământului universitar economic, domnul Badea a fost prorector al Universităţii Valahia din Târgovişte şi decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul aceleaşi instituţii de învăţământ. A obţinut consecutiv un mandat de senator şi unul de deputat în Parlamentului României, ocupând poziţiile de Secretar al Comisiei de buget - finanţe, activitate bancară și piaţă de capital din Senat şi de Preşedinte al Comisiei de Buget - Finanțe din Camera Deputaților. Domnul Leonardo Badea este doctor în contabilitate al Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi absolvent al Școlii post-doctorale în economie a Academiei Române și absolvent al cursului - Financial Markets by Yale University on Coursera, professor Robert J. Shiller. Totodată, este membru al European International Business Academy” (EIBA) şi Membru al Centre D’etudes sur le Développement International et les Mouvements Economiques et Sociaux (CEDIMES). Domnul Badea are o activitate susţinută în consiliile editoriale și știinţifice ale publicațiilor economice, fiind editor al consiliului știinţific al ”Journal of Accounting, Finance add Auditing Studies” din Turcia, editor al consiliului știinţific al ”Valahia Journal of Economics Studies”, CNCSIS B+,  membru al consiliului editorial al ”Theorethical and Applied Economics”, CNCSIS B+ și al Revistei de Studii Financiare.


Cristian ROȘU Vicepreședinte Sector Asigurări Reasigurări
Autoritatea de Supraveghere Financiară

Domnul Cristian Rosu are o vastă experienţă, de peste 17 ani în piața financiară, carieră pe care şi-a format-o în principal în sistemul bancar unde a deţinut, poziţii de top management. Începand cu mai 2016 a deținut funcția de Director General al Fondului de Garantare a Asiguraților. În perioada februarie 2016 – aprilie 2016 a fost Director al Direcției de Rezoluție în cadrul Fondului de Garantare a Asiguraților. În această funcție a coordonat procesul de rezoluție privind Carpatica Asig SA, asigurând îndeplinirea atribuțiilor legale pentru evaluarea poziției financiare a asiguratorului ca urmare a unei deteriorări rapide a situației financiare​, iar din mai 2016 a devenit directorul general al Fondului de Garantare al Asiguraților.

Valentin IONESCU
Director

Autoritatea de Supraveghere Financiară

Domnul Valentin Ionescu este Director al Direcției de Strategie și Stabilitate Financiară din cadrul ASF, domnul Ionescu a activat timp de 20 de ani în domeniul investițiilor şi al supravegherii financiare. A ocupat în cadrul ASF poziția de Director delegat al Direcției de Strategie și Stabilitate Financiară (ianuarie 2015 – septembrie 2015) şi de Director al Direcției de Supraveghere Integrată (2013 – 2014).  Activitatea profesională mai include poziții precum cea de Director General al Bursei de Valori București (2010 – 2011),  de Membru în CA la Sibex, SIF Moldova (2012 – 2013) si de Președinte CA al Depozitarului Central (2010 – 2011), dar și experienţă internaţională – Euro Invest Bank Gmbh Austria (Head of Sales, 2009 - 2010) şi Wood&Co Cehia (Senior Sales Trader, 2007 – 2009). Domnul Valentin Ionescu a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Comerț, are un MBA și un Certificat în Finanțe de la George Town University US.